dimarts, 21 d’octubre del 2008

El Perill de tornar-hi

No deixo d'estar sorpresa per la gran quantitat de successos que han passat al curt carrer del Perill: el primer bombardeig a Barcelona durant la guerra, conspiracions anarquistes, ateneus llibertaris, un dels primers Ubae de Barcelona, un antiga fàbrica... Aquest carrer és tranquil, d’edificis molt baixos i gairebé sense trànsit de vehicles.
És el Taller d'Història de Gràcia qui ens envia un dels seus membres per acompanyar-nos al carrer del Perill. En Josep Maria Contel duu un seguit papers tallats per la meitat amb l’explicació d’un esdeveniment que va tenir lloc al carrer a cadascun. Són les seves “xuletes”. És curiós, però a diferència de la majoria de persones, es mostra força segur davant la càmera.
Quan en Contel ens abandona enregistrem la façana del restaurant Bilbao, on de sobte ens obren la porta i ens conviden a passar molt amablement, per si volem gravar imatges a l’interior. Té una aspecte suggerent. Ens adonem que tenim un bon motiu per tornar al carrer del Perill en breu, això sí, en hores de fer un bon àpat!


www.diaridebarcelona.cat

Entrada feta per Núria Llabina