dimarts, 28 d’octubre del 2008

Recordant una diva

L'hem trobat buscant a les Pàgines Blanques. És l'Antoni Colomé i Plantada, fill de la soprano Mercè Plantada. Viu sol al casc antic de Barcelona, en un pis amb gran quantitat de quadres que retraten la seva mare. L'Antoni té 90 anys i quan l'hem anat a buscar per dirigir-nos als jardins Mercè Plantada diu que preferiria no sortir de casa. Nosaltres ens alarmem, perquè l'hem d'entrevistar a l'espai de la ciutat que hem escollit aquesta setmana. Finalment l'hem convençut, segons ell, perquè som dues noies molt maques.

Els jardins de Mercè Plantada no passen el seu millor moment. Tenen part de paviment aixecat, una zona en obres i els petits estanys sense aigua pel decret de Sequera. Tot i així és un espai genial per tenir sota de casa.


www.diaridebarcelona.cat

Mica en mica l'Antoni s'ha animat i ens explica la seva vida, anècdotes de la seva mare... és una llàstima que ningú s'hagi interessat per la figura de la soprano barcelonina (i professora del Conservatori del Liceu), que va ser tota una emminència de la primera meitat del segle passat. Ara, quan em demanin el nom d'una soprano no només em sortirà el de Montserrat Caballé.