dimecres, 26 de novembre del 2008

El barri del Raval segons en Javed Ilyas

Molts de nosaltres vivim lluny del Raval però ens hi atansem a passejar sovint perquè ens agraden els aires multiculturals que s’hi respiren. L’ampli mosaic de nacionalitats, la varietat de restaurants i les diverses maneres de vestir i de parlar que podem percebre pels seus carrers ens fan gaudir d’aquest barri emblemàtic. Però què pensa una persona que hi viu el dia a dia?


www.diaridebarcelona.cat

Contactem amb en Javed Ilyas, president de l’Associació de Treballadors Pakistanesos. El nostre objectiu és descobrir la seva visió sobre la vida al Raval, els canvis que està experimentant el barri i la realitat d’una convivència, de vegades, difícil. En aquest sentit, en Javed opina que per tenir una bona relació cal que els dos bàndols s’esforcin. Per explicar-ho, ens dóna dos exemples.

El primer, el del veí ravalenc de tota la vida que no entén perquè el pakistanès que viu al pis de sota no el saluda pels matins, es queixa de que l’escala fa pudor a menjar estrany i no li agrada l’actitud dels nouvinguts.

El segon exemple. Un immigrant que treballa en un restaurant regentat per barcelonins i el propietari l’explota i no li ofereix bones condicions salarials, l’immigrant el tatxa de racista. Però si aquest immigrant té la mateixa situació en un restaurant regentat per un paisà seu, mai qualificarà el propietari de racista.

En Javed ens fa veure que per mantenir una bona convivència cal que el respecte sigui bidireccional. Aprenem la lliçó sentats a la rambla del Raval amb el gat de Botero com a testimoni.

Publicat per: Patrícia Álvarez