divendres, 19 de desembre del 2008

La salut es revoluciona!

Aquesta setmana hem volgut parlar de les aplicacions tecnològiques en la salut. Com pots veure al vídeo, els canvis que suposen aquestes innovacions són infinits. Joan Cornet és el president executiu d'un organisme que poca gent coneix i que s'encarrega de posar al dia en tecnologia el nostre sistema sanitari, la Fundació TIC Salut.

En Joan Cornet té un llarg currículum en la gestió pública a les seves espatlles. A l'entrevista que li hem fet al plató del Diari de Barcelona ens insisteix que ens trobem davant d'un canvi cultural. La tecnologia estarà cada vegada més present en la relació metge-pacient, a la vegada que el pacient ha de gestionar la seva salut. Però encara s'ha d'acabar de perfilar el paper del metge, ja que en molts casos podrà comunicar-se amb el pacient per internet. Però quan ho farà?

El sistema sanitari català és un dels millors del món segons aquest especialista en la matèria. Un sistema on els centres sanitaris tenen cadascú la seva autonomia, a diferència del sistema andalús o l'extremeny, que compten amb una direcció única tots els centres. Segons en Cornet, això representa un gran esforç per fer salts tencnològics a la vegada, però en canvi, ofereix una forta experiència per saber treballar amb diferents sistemes, cosa que ens beneficia per treballar a Europa (amb diferents països cadascún amb el seu sistema).


www.diaridebarcelona.cat

Veiem, doncs, que davant de tants canvis en un àmbit tan important com la salut, que afecta a tothom, saber navegar per internet serà una eina important per poder gestionar la nostra salut.

Publicat per: Núria Llabina