dimecres, 25 de març del 2009

El te està de moda?

Jo no ho diria ben bé així, perquè les modes passen i, en canvi, el gust pel te creix de forma sostinguda durant els darrers anys a casa nostra. Però és cert que cada cop hi ha més gent a qui li agraden els tes. No estic tan segur que prenguin te en lloc de cafè, però apropar-me al món del te m’ha fet pensar que el "fenomen Nespresso" és l’aplicació al cafè d’aquesta sensibilitat de "gourmet" que sempre han tingut els amants del te.


www.diaridebarcelona.cat

Sigui pels avantatges per a la salut o per l’atracció envers les cultures orientals, el te suscita cada cop més interès. Però sembla que el consum no creix a partir dels supermercats i grans cadenes de distribució, sinó més aviat mitjançant botigues especialitzades que, a més de vendre el producte, t’introdueixen en la cultura del te. I dins d’aquestes, n’hem detectat almenys de dos tipus, ni que sigui per l’estètica que projecten cap al carrer: les que evoquen el passat colonial que va dur el te a Europa, com Sans & Sans o la cadena Tea Shop; i les que entenen el te com a base de la cultura oriental i, més concretament, xinesa. Nosaltres hem parlat amb la directora de l’Espacio del Té de la ronda de Sant Pau, però els companys de Barcelona tv van fer-ho l’any passat amb la parella de xinesa i català que ha muntat Tetere, una altra botiga d’allò més interessant a la vora de la plaça de la Vila de Gràcia.


www.diaridebarcelona.cat

En fi, si t’agrada el te o vols descobrir-lo, ja tens uns quants llocs per visitar, tant a internet com als carrers de Barcelona. La Maria i jo no vam sortir pas del centre de la Kok Wong amb les mans buides, així que a hores d’ara ja ho estem assaborint...

Publicat per Albert Muñoz